HELT NY ROBOT FRÅN FULLWOOD HÖJER STANDARDEN INOM AUTOMATISK MJÖLKNING

 

Den senaste skapelsen av Fullwoods mjölkrobotar, M2erlin, är en helt ny maskin, omgjord från grunden för att ge betydande fördelar i form av mjölkningseffektivitet, koflöde och mjölkintegritet. Med integrerade segregationsgrindar och en helt ny mjölkningsarm, sätter roboten en ny standard för effektiv, ergonomisk och miljövänlig mjölkproduktion.

Den har en unik dubbelgrindskonfiguration som gör det möjligt för mjölkroboten att fungera som en segregationsgrind: robotens programvara för herd management ser till att varje enskilt djur direkt efter att ha mjölkats, skickas ut antingen via en sidogrind eller rakt fram när foderkrubban automatiskt lyfts ur vägen.

Genom att eliminera behovet av ytterligare segregeringsgrindar, kräver Fullwood M2erlin mindre plats och är mer kostnadseffektivt att installera än mer traditionella, modulsystem. Den finns även i antingen sido eller rak ingångskonfiguration

M2erlin har också en helt elektrisk mjölkningsarm som väsentligt minskar energianvändningen för spenkoppens fastsättning jämfört med tidigare robotar och har färre delar för förbättrad tillförlitlighet och servicevänlighet.

”Fullwoods M2erlin är en helt ny maskin”, förklarar David O’Hare, verkställande direktör Fullwood Limited.   . ”Trots att den är revolutionerande i sin design, är den ändå 100% kompatibel med våra äldre robotar och kan därför integreras i befintliga robotanläggningar.”

Designad med effektivitet, säkerhet och ekonomi i åtanke, har man tagit bort de föråldrande, pneumatiska och hydrauliska enheterna och ersätter den nya mjölkningsarmen med energieffektiva elmotoror.   Detta gör inte bara M2erlin nästan ljudlös, men minskar också betydligt energiförbrukningen och förbättrar djurens komfort och säkerhet.

Den nya mjölkningsarmen ökar också Fullwood marknadsledande påsättningshastighet och erbjuder oöverträffade nivåer av noggrann fastsättning av spenkopparna.   Den är också extremt robust, vilket gör det möjligt att klara av de påfrestningar som kommer med kontinuerlig mjölkning, och inkluderar kraftavkännande sensorer som förhindrar skador på både maskin och djur.

Precis som en helt ny design, har den nya M2erlin också flera viktiga uppgraderingar av operativsystemet, som förenklar herd managements protokoll.   Dessa inkluderar Fullwoods den nyligen lanserade MerlinView mjukvaran, som förenklar datatillgängligheten för herd management, genom att samla in ett antal nyckeltal (KPI).  Information som individuell mjölkningsdata, ko-aktivitet, mjölkomponenter, övergripande besättningstillstånd, bulktankskapacitet och rengöringsmedels parametrar, sammafattas och visas på ett enkelt sätt på dataskärmen.  Den nya programvaran kan också ses via en smartphone eller en surfplatta, vilket gör det enkelt för en operatör att ha en bra koll på sin besättnings status från vilken plats som helst. 

“”M2erlin är ett viktigt steg framåt när det gäller mjölkningsteknik och markerar ett viktigt kapitel i Fullwoods historia,” fortsätter Mr O’Hare.   ”Även om den utgående Merlin betraktas allmänt som den marknadsledande automatiska mjölkningssystemet, så bygger den nya roboten på sitt rykte för pålitlighet, hastighetsmjölkning och effektivitet, och öppnar för ny teknik att nå en ny höjdpunkt inom automatiserad mjölkning.  Slutresultatet är en revolutionerande och banbrytande robot, redo att möta de krävande utmaningar som morgondagens mjölkproduktion har. ””

Liksom den nya mjölkningsarmen , använder M2erlin också en ny konstruktion som gör det möjligt för kor av alla storlekar och raser att bekvämt och säkert mjölkas genom en standardmaskin.   Den nya maskinen har också ett antal ytterligare felsäkringar för att skydda kvaliteten och integriteten hos mjölken och levereras som standard med Fullwoods nya Herd Management Interface (HMI).

”Den nya HMI ger jordbrukarna tillgång till viktiga data om korna och mjölkproduktionen från en full-size pekskärm display som är monterad på robotens valv,” tillägger Mr O’Hare.   ”Information såsom mjölkflödeshastighet, mjölkavkastning, värmeaktivitet och realtidsmjölkkvalitet kan nu nås från själva maskinen utan att behöva konsultera gårdens huvuddator.  Det gör att robotoperatören kan hålla ett närmare öga på varje kos prestanda ochundersöka potentiella hanteringsproblem samtidigt som kon håller på att mjölkas. ”

Den nya M2erlin finns i tre specifikationer: från grundversionen M2 Essential, till mellannivån M2 Extended och avancerade M2 Expert.   Varje version finns med olika typer av funktioner, för att se till att det finns en Fullwood M2erlin för att passa varje besättnings specifika behov.

M2 Essential har bara en rak utgång och är utrustad med en typ av utfodring.   Samtidigt är både M2 Extended och M2 Expert utrustade med dubbla utgångsgrindar och finns med upp till tre utfodringstyper plus en fjärde flytande med foder.  De är också som standard utrustade med FullQuest – Fullwoods 4-kvarts konduktivitetssensor – för en tidig varning för mastit.  Båda är också tillgängliga med ett syraklusters spolsystem som sköljer spenkopparna med en lösning av perättiksyra efter varje mjölkning för att förhindra spridning av mastit och andra smittsamma sjukdomar från en ko till nästa.

M2 Expert är även utrustad med Fullwoods Crysta labs teknik som använder en in-line sensor för att övervaka fett, protein, laktos och blodnivåer i realtid som kon mjölkas, vilket ger en tidig indikation på eventuella underliggande hälso- eller utfodringsproblem .

Den nya maskinen har utformats internt av Fullwoods mekaniska och elektriska ingenjörer som har utvecklat och testat M2erlin och tillverkas och monteras på Fullwoods Grange Road lokaler i Ellesmere, Shropshire, England.

Skickar...
Ett mail har nu skickats till oss, vi hör av oss så snart vi kan.
Något gick fel...

Fullwood milking, en del av:

Fullwood milking, en del av:

© Copyright 2015 Fullwoodmilking.se